Bio Simon Bergé

Simon’s verhaal en Bio:

Na een sportieve en actieve jeugd volbracht Simon achtereenvolgens Masterstudies in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (2009, KULeuven) en een Master na Master in de Sociale en Culturele Antropologie (2012, KULeuven).

Na deze studies deed Simon enkele werkervaringen op als manager en reisde hij doorheen Azië en India. Waar hij ook naartoe ging of wat hij ook deed, alle mensen om hem heen leken, net zoals hij, op de een of andere manier verzeild in een zoektocht naar meer geluk en harmonie. Sommige zoeken het in een carrière, reizen of een hobby andere in een familie, een sport of een relatie, maar wat iedereen lijkt te delen, is het verlangen naar geluk en de angst voor lijden.

We lijken allemaal in staat kortstondig geluk of plezier te vinden, maar onze zoektocht lijkt ons al even vaak in lijden te doen vervallen. Mensen zijn in zekere maten een speelbal van hun angsten en verlangens. Het is in deze context dat de woorden van Guru ‘Naïr Parveen’ bleven echoën in Simon’s hoofd:

“Geen object, relatie, substantie of ervaring in deze wereld kan ons echt geluk of blijvende voldoening brengen. Echt geluk dient ‘binnenin’ gevonden te worden”

In 2016 volbracht Simon zijn Yoga lerarenopleiding RYT 200 uren in Rishikesh (India) onder leiding van Yoga Guru Naïr Parveen. Vervolgens, gaf hij gedurende twee maanden dagelijks les in een yoga – en mindfullnesscentrum in Maleisië vooraleer hij startte met het geven van prive- en groepslessen in Brussel en omgeving. In 2019 reisde Simon opnieuw naar India om yoga te beoefenen en te studeren met zijn leraar Naïr Parveen.

Dankzij veel overgave en een goede relatie met zijn leraar krijgt Simon sinds kort nu en dan de kans om aan de zijde van zijn Guru les te geven voor grotere internationale groepen (Dharamshala, april 2019; Lyon, september 2019).

Vandaag werkt Simon deeltijds in de holistische groepspraktijk “Het gezonde huis” in Haasrode en in ‘Facet’ in Kortenberg aangevuld met freelance opdrachten voor yogastudio’s of sport- en gezondheidscentra.

De yoga groepslessen die Simon doceert zijn Hatha en Iyengar geïnspireerd en worden gekenmerkt door een functionele benaderingswijze en doelen erop om de essentie en autenticiteit van de eeuwenoude leer in ere te houden. Er zijn zoveel vormen en namen, maar Yoga is één.

De groepslessen bestaan voor 80% uit het progressief en methodisch leren van de Asana’s (yogahoudingen) met hier en daar wat ruimte voor Pranayama (ademhalingsoefeningen), Meditatie en Filosofie gebracht in een kader dat de student vrijblijvend toelaat verder te gaan dan het louter fysieke opzoek naar mentale rust en helderheid.

Daarnaast werkt Simon op een meer therapeutische manier op individuele basis. Hierbij combineert hij zijn expertise van zijn master in de lichamelijke opvoeding, de leer van yoga en zijn eigen ervaring. In 2017 brak Simon 2 lendenwervels bij een ski-ongeluk en eind 2018 werd Simon gediagnosticeerd met een auto-immuunziekte ziekte. Maar dankzij yoga herstelde zijn rug spoedig en vond hij een nieuw evenwicht om de auto-immuunziekte ziekte op de achtergrond te houden.
Deze gebeurtenissen maakten van Simon niet alleen een sterker docent met veel aandacht voor individuele aanpassingen, maar het maakte zijn liefde voor yoga ook tijdloos en grenzeloos.